Історія одного літнього майданчика

Чи може літній майданчик працювати цілий рік? Чи прибудова із вікнами та батареями може вважатися літнім майданчиком?

Літній майданчик кафе «Тераса» з вікнами і батареями

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На фото вгорі – літній майданчик. Він працює цілий рік, у нього закінчився дозвіл, але ні райадміністрація, ні відповідальні комунальні служби, навіть рішення суду про демонтаж не можуть стати перешкодою для отримання дозволу на продовження його функціонування. Цікаво? Всі деталі – нижче.

Кафе «Тераса», власником якого є ФОП Кульчицький В.О. і яке працює біля будинку №105 проспекту Червоної Калини на Сихові, має літній майданчик, дозвіл на розміщення якого збіг 01 листопада 2014 року. Незважаючи на це, літній майданчик продовжує працювати.

З відповіді Сихівської райадміністрації на запит ГО «Кращий Сихів» можна відтворити історію останніх місяців, пов’язану із даним майданчиком.

Відповідь Сихівської райадміністрації  на запит ГО «Кращий Сихів»

У листопаді 2014 комісія у складі представників Сихівської райадміністрації та КП «Адміністративно-технічне управління» (КП «АТУ») зафіксувала порушення і склала акт про недемонтований літній майданчик, про що скерувала лист в управління комунальної власності (лист від 24.11.2014).

У той самий час, 05.11.2014 працівники КП «АТУ» надають підприємцю-власнику кафе вимогу про демонтаж самовільно встановленого літнього майданчика. Оскільки вимога не була виконана, підприємця Кульчицького запросили на проведення спільного обстеження майданчика – на 26.12.2014. Літній майданчик на той момент працює без дозволів вже другий місяць.

Пройшли різдвяні свята. 15 січня адміністративна комісія Сихівської райадміністрації розглянула складений КП «АТУ» протокол про адмінпорушення і наклала на Кульчицького В.О. штраф у розмірі 850 грн. Також розпорядженням від 19.01.2015 підприємцю було надано термін до 30.01.2015 на демонтаж майданчика у добровільному порядку.

Розпорядження не виконане, літній майданчик працює.

04.02.2015 Сихівська райадміністрація подає заяву щодо примусового демонтажу в Господарський суд у Львівській області. 02.04.2015 суд приймає рішення здійснити демонтаж літнього майданчика Кульчицького В.О. Справедливість досягнуто? Ні.

Відповідь Сихівської райадміністрації  на запит ГО «Кращий Сихів»

У цей час в стінах львівської ратуші відбувалася магія.

23.03.2015, поки розглядалася справа в суді, підприємець Кульчицький В.О. подає звернення про… продовження терміну дії літнього майданчика. Міська комісія зі встановлення літніх майданчиків у місті Львові це звернення розглядає і – увага – надає дозвіл на встановлення! Звичайно, за умови демонтажу майданчика на зимовий період – умови, яку підприємець неодноразово порушував.

Паспорт літнього майданчика

Паспорт літнього майданчика виданий 06.04.2015 – на чотири дні пізніше рішення суду про його демонтаж.

Паспорт підписав новий начальник управління архітектури – Юліан Чаплінський.

Протокол засідання комісії

Свої підписи також поставили:
• Голова комісії – уточнюється особа
• Секретар комісії – уточнюється особа
• Представник управління архітектури – уточнюється особа
• Представник управління економіки – уточнюється особа
• Представник Сихівської районної адміністрації – уточнюється особа
• Депутат І. Лозинський
• Депутат М. Кузишин
• Депутат І. Шалаковська

Чим керувалися ці особи і невже вони не були поінформовані про зафіксовані порушення і судовий процес?

Підприємець Кульчицький В.О. п’ять місяців ігнорував законні вимоги Сихівської райадміністрації, КП «Адміністративно-технічне управління», а пізніше і суду – і все-одно отримав продовження дозволу, умови якого систематично порушував.

Виникає питання – якщо органи влади не можуть адекватно реагувати на порушення, тоді навіщо нам утримувати такі органи влади?

Тим часом історія триває.

15.04.2015 встановлено невідповідність літнього майданчика погодженому проекту. До 10.05.2015 підприємець був зобов’язаний усунути невідповідності. Вгадайте, чи будуть вимоги виконані?

ГО «Кращий Сихів» продовжує відслідковувати ситуацію. Хочете бути в курсі – підписуйтеся на нашу розсилку новин.