Майстерня міста 2017: Презентація діяльності

Ми у Кращому Сихові переконані в тому, що Сихів можна зробити кращим. На Майстерні міста 2017 у Львові ми презентували свою діяльність та наше бачення того, який Сихів є кращим.

Кращий Сихів вибрав для себе три основні напрямки діяльності, які підсилюють один одного.

Благоустрій. Історично наша організація постала навколо протидії будівництву в громадському просторі, який тепер відомий як сквер Гідності. Ми побачили, робота над простором об’єднує людей, що до обговорення змін у просторі можна залучити різні середовища, і що дотичність людей до змін у просторі робить їх співвідповідальними за стан цього простору. На сьогодні ми працюємо над чотирма об’єктами – сквером Гідності, сквером на Вашингтона, площею перед КОЦ Довженка та парком імені Івана Павла ІІ. Таким чином ми рухаємося до кращого простору.

Розвиток суспільства. Ми віримо в те, що досвідом треба ділитися, тому проводимо семінари про співпрацю між громадою і владою, популяризуємо бюджет участі. Що розвинутішим ставатиме суспільство, то більшим буде вплив кожного на ті рішення, які його стосуються. Цей напрям веде нас до кращих спільнот.

Екосвідомість. Питання поводження з відходами є одним із ширшого кола питань сталого розвитку. Ми хочемо, щоб рішення в місті приймалися із довгостроковою перспективою, щоб досягнення сьогоднішніх цілей не підривало нашого майбутнього. Через акцентування уваги на екологічних аспектах ми хочемо показати глобальність питання і одночасно важливість малих кроків кожного із нас у зміні ситуації на краще. Цього року ми проводимо Екосвято на Сихові – з майстер-класами, екоярмарком і лекторієм. Хочемо, щоб ці наші малі кроки допомогли Сихову, Львову і решті світу вийти на траєкторію сталого розвитку.

Назвавшись «Кращим Сиховом», ми несвідомо задекларували принаймні дві речі: по-перше, Сихів теперішній нас не задовільняє, і по-друге, ми впевнені, що Сихів майбутнього може бути кращим. Наша діяльність спрямована на те, щоб зробити Сихів кращим.

Кращий простір, кращі спільноти та сталий розвиток – ці три речі для нас складають картину кращого Сихова.

Ми не можемо і не плануємо зробити все самотужки. Приєднуйтеся – разом зможемо більше.

Це перша публікація із циклу про нашу участь у ММ’2017.