Кращий Сихів. Awards 2017: Що доброго було на Сихові минулого року

Давайте згадаємо, чим запам’ятається нам 2017й рік, і що він приніс Сихову. Заодно відзначимо ті події і людей, які зробили свій внесок у зміни Сихова на краще.

 

Без претензій на повну об’єктивність, нижче подаємо власне бачення року, що минув.


Перезапуск року: Оновлення команди культурно-освітнього центру імені Довженка. Бажаємо новому менеджменту наснаги й успіху в реалізації задуманого і обіцяємо свою підтримку 🙂

 

Подія року: Екосвято на Сихові. Можливо, це й нескромно з нашого боку, але назвіть іншу подію на районі в 2017, яка могла би зрівнятися? Дуже хочемо, щоб наступного року в цій номінації була жвавіша конкуренція.

 

Можливість року: Початок роботи над розробкою Стратегії розвитку Сихова. Інститут міста і активні мешканці – в тому числі й ми – напрацювали документ, який ми вважаємо перспективним і таким, яке дає району можливості й поштовх до розвитку. Цією можливістю ще належить скористатися. Посилання на документ.

 

Загроза року: Непослідовність та Безсистемність. Ситуація навколо погодження нового житлового комплексу на Сихові показала загрозу, яку несе непослідовність і небажання бачити перспективу. Усі можливості, закладені в стратегії Сихова, можуть бути проґавлені, якщо міська влада буде безсистемно і непослідовно підходити до прийняття рішень.

 

Реалізація року: Громади в дії. Загальноміський проект Інституту міста, в рамках якого у сквері Гідності з’явилися Лавки для мрій.

 

Озеленення року: Дерева і кущі для лінії сихівського трамвая. Завдяки старанням Олександри Сладкової, Олександра Шутюка та всіх добрих людей, які спершу скинулися грошима на придбання дерев і кущів, а потім ще й висадили їх, на розділовій смузі біля колій сихівського трамвая стало зеленіше.

 

Транспорт року: Трамвай №8, однозначно. Герой новин, скандалів і обговорень.

 

Загадка року: Проект оновлення Сихівського лісу. Він ніби і є, гроші ніби виділяються і витрачаються, але побачити його нам у 2017му не вдалося. Продовжуємо розплутувати цю загадку і в цьому році.

 

Інтрига року: Конкурс на проект оновлення площі Довженка. Попри оголошення планів і термінів, конкурс  станом на початок 2018 не стартував. То буде чи ні, і коли? 2017й відповіді не дав, інтрига залишається.

 

Людина року: Кожен, хто діє. Хто вірить у можливість змін на краще. Хто діями показує реальність таких змін. Хто робить Сихів і світ кращим.

Таким запам’ятався нам 2017-й рік. Приймаємо пропозиції номінацій та номінантів для Кращий Сихів. Awards – 2018: https://goo.gl/forms/mI4FVvIGLueJSh9E3

Усі номінації і переможці однією презентацією: